Straks zijn we de gemeente Midden-Groningen

Ingezonden: Hebt u ook genoeg van de politiek? Onbetrouwbaar, doen beloftes die ze niet nakomen, geldverslindende megaprojecten die nergens goed voor zijn dan voor de grote jongens. 
Zo af en toe zit er een politicus tussen die het allemaal wel anders wil, wel beter wil, die zich wil inzetten voor de maatschappij, voor de mensen die hulp nodig hebben, voor een maatschappij waarin elk tot z’n recht komt. Een maatschappij waar plaats is voor iedereen. Er zijn soms van die zeldzame figuren die in het beleid van hun gemeente graag een visie zouden ontwikkelen, een visie gericht op de toekomst, voor meer dan alleen maar de korte termijn: de termijn van scoren. Ja wie zijn dat eigenlijk die vooral nu willen scoren? Je ziet het vaak bij wethouders of bij een partij of zelfs allebei wanneer de partij hun wethouder van dezelfde politiek kleur tegen beter weten in blijft steunen.
Helaas fungeren die zeldzame figuren vaak als het geweten van de raad, maar die veer op hun hoed is het dan ook wel. 
 
De omgeving waarin we leven moeten straks ook onze kinderen een bestaan opbouwen, we laten ze niet graag aan hun lot over. Dat vinden we eigenlijk allemaal wel en toch…
Laten we dat ook zien in onze politieke besluitvorming? Of overheerst daar weer de visie van niet verder kijken dan de neus lang is?
 
En dan nog iets. Je hoeft niet heel ver te kijken om te zien dat er mensen zijn die andersdenkenden niet meer tolereren. Minachting en met de nek aangekeken worden is hun deel. Toch niet maar de wil van de grootste partij mag het voor het zeggen hebben. Iedereen moet worden gehoord en mag een stem hebben. Iedereen mag ruimte hebben om zijn of haar geloof te uiten, of zijn of haar mening te hebben.
 
Straks in november 2017 is er gemeenteraadsverkiezing voor de nieuwe gemeente Midden-Groningen. Het is er nu de tijd voor om erover na te denken waar u staat, wat u wilt en hoe u uw stem wilt inzetten voor de toekomst van onze kinderen.
Alle partijen zijn nu druk bezig hun programma’s vorm te geven, kandidaten te selecteren voor de verkiezingslijst, de beste mensen te vinden die de karren kunnen trekken.
 
Zo ook de ChristenUnie. Wanneer u ook niet langer aan de kant wilt blijven staan meld u dan aan als het uw interesse heeft om in de politiek van de nieuwe gemeente een rol te spelen. 
 
In ons weekblad MiddenGroninger onder ‘Belangrijke Informatie’, staan de gegevens van alle partijen vermeld. 

Reactie toevoegen