Twee dagen Ballon Fiësta Meerstad

Op vrijdag 2 en zaterdag 3 september zullen tientallen traditionele luchtballonnen en speciale shapes in Meerstad opstijgen om hun vlucht over de prachtige omgeving te maken. Dit jaar vindt het evenement voor het eerst twee dagen plaats. Op allebei de dagen is een uitgebreid randprogramma voor jonge en oudere bezoekers. Ook kun je als bezoeker de fiësta vanuit één van de ballonnen meemaken, door mee te gaan met een vaart.

Programma
De Ballon Fiësta Meerstad vindt voor de zevende keer plaats en is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de mooiste en grootste ballonevenementen in Noord-Nederland. Beide dagen start het programma rond 17.00 uur en duurt het tot 22.00 uur in de avond. Op vrijdag vindt aan het eind van de avond de nightglow plaats, een fantastische lichtshow waarbij de ballonnen als levensgrote lampionnen het terrein op de maat van de muziek verlichtten. Naast de ballonvaarten zelf is er van alles te zien en doen.
 
Zo kunnen bezoekers onder andere een echte luchtballon inlopen, de brander bedienen, een kijkje nemen op het veld bij de verschillende modelballonnen en op de foto in een ballon. Ook is er dit jaar voor het eerst een zweefvliegtuig aanwezig, waar de Noord-Nederlandse Zweefvliegclub meer over zal vertellen. Eind augustus staat het uitgebreide programma op de website www.meerstad.eu. Het evenement is gratis toegankelijk voor publiek. Op het terrein zijn diverse cateringpunten waar een hapje en drankje gekocht kunnen worden. 

Reactie toevoegen