AANPAK WATEROVERLAST BEGRAAFPLAATS MEEDEN

De dorpsraadcoöperatie Meeden en de onderlinge begrafenisvereniging Meeden UA hebben bij de gemeente Menterwolde aangegeven dat er wateroverlast wordt ervaren op de begraafplaats in Meeden. Naar aanleiding van deze herhaalde signalen is er geld beschikbaar gesteld om de problemen op te lossen.

De wateroverlast op de begraafplaats in Meeden is momenteel hoog. Het college van Menterwolde heeft in de begroting van 2016 budget vrijgemaakt om het grondwaterprobleem op te lossen. Om de wateroverlast te verminderen wordt de bodem ‘geploft’ en wordt er bodemdrainage op de begraafplaats aangelegd. Door de bodem te ploffen wordt deze luchtiger waardoor het water gemakkelijk weg kan vloeien, ook de drainage zorgt voor snellere afvoer van overtollig water.

De werkzaamheden worden tussen 15 en 26 augustus 2016 uitgevoerd. Door weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden langer in beslag nemen. Werkmaatschappij IBOR* is verantwoordelijk voor de voorbereiding en uitvoering. Tijdens de werkzaamheden kunt u overlast ervaren, dit is helaas niet uit te sluiten. Uiteraard proberen wij de overlast tot het minimum te beperken.

Mocht u vragen hebben, neem dan contact op met de heer K. Kieviet, medewerker bedrijfsbureau werkmaatschappij IBOR, tel. (0598) 425555.

*Werkmaatschappij IBOR beheert de openbare ruimte en verzorgt de afvalinzameling voor de gemeenten Hoogezand-Sappemeer, Menterwolde en Slochteren.

Reactie toevoegen