Warm weer? Heerlijk zwemmen in Meeden!

In de tweede week van juli gaf de thermometer over de 30 graden aan. Heel veel mensen wisten het zwembad in Meeden wel te vinden. Badjuf Hennie Mulder vertelt dat er op een gegeven moment 600 bezoekers genoteerd werden op een dag. 
Foto: v.l.n.r.: Badjuf Hennie Mulder en vrijwilligers Stijnie Sandee en Bertha Bodewits.
"Het was druk..., heel druk!. Alles was hier hartstikke vol, er was haast geen parkeerplek meer.  We staan dan met extra mensen aan het bad. Dat moet ook wel, want het is continue opletten. In de toren heb ik overzicht op alles; veldje, lesbad en wedstrijdbad. We hebben hier bepaalde regels in het zwembad en daar hoort iedereen zich aan te houden."

Het is nu woensdagmorgen 26 juli en het is gezellig druk (60 á 70 personen) bij zwembad De Kolck; er zwemt altijd een vaste groep 'oudjes', zoals Hennie ze noemt. Een vaste groep van 15 fanatieke zwemmers die elke morgen van half 10 tot half 11 baantjes zwemt. "Ze zijn iedere morgen, 5 dagen per week aanwezig. De oudste is 83 jaar, geweldig hè?" In de andere helft van het bad is zwemschool de Krabbelaar zwemles aan het geven. "De zwemschool huurt het bad op woensdag en vrijdag. Zelf verzorgen we op maandag en donderdag de lessen." 
Hennie Mulder is met haar 20ste seizoen bezig in het zwembad. "Destijds ben ik hier via Stichting Mobiel achter de kassa begonnen. Ik werk 4 maanden in Meeden en 8 maanden in Mun- tendam, hier maakte ik eerst schoon en mocht ik meehelpen met de zwemlessen. Ik had nooit verwacht dat ik dit zo leuk zou vinden. Ik geniet alle dagen, het leren zwemmen en er voor zorgen dat kinderen het water leuk gaan vinden. En... het is hier ook echt super gezellig. Iedereen noemt me hier Hennie. ik ben ook altijd in voor een grapje. Vorige week begon het te regenen en vroeg iemand in het water om een paraplu; nou dat hoef je mij maar één keer te vragen... " Ondertussen komt er een vrijwilliger, Jan,  langs, die een bal gevonden heeft en heeft opgepompt. Hij vraagt waar de bal naar toe moet. "De samenwerking met de vrijwilligers werkt goed en is echt heel fijn", vertelt Hennie. "Vandaag helpen Bertha en Stijnie mee. Alles ziet er ook keurig onderhouden uit. "Dit gebeurt door de grijs en groen ploeg", laat Hennie weten. 
 
De vakantie duurt nog even; zwemmen is plezier en ontspanning. Er is een apart peuterbad, u kunt gebruik maken van een mooie ligweide met speeltoestellen. Ook kunt u iets te drinken of iets lekkers voor de kinderen kopen in de kiosk. 
Tot ziens in Meeden...

Reactie toevoegen