Sarena Solari organiseert culinaire reizen

Sarena Solari uit Muntendam gaat haar droom achterna en culinaire reizen organiseren naar Italië.  “Vorige week is na maanden voorbereiding dan eindelijk mijn eigen bedrijf en website gelanceerd: La mia Italia, culinaire reizen naar Italië. Het is allemaal ontstaan uit liefde voor mijn geboorteland. Ik had een aantal jaren geleden al het idee om iets op te starten met reizen naar Italië. Toen ik in oktober 2015 Heel Holland bakt won ging het allemaal heel snel en besloot ik op 1 januari 2016 fulltime voor mezelf te beginnen”, vertelt Sarena. 
La mia Italia, culinaire reizen naar Italië
“La mia Italia betekent ‘mijn Italië’ en dat is precies wat ik mensen wil laten ervaren. Dat doe ik door het organiseren van volledig verzorgde culinaire reizen naar mijn geboortestreek in Italië. Hierbij wil ik mensen laten genieten van al het moois en lekkers wat Italië te bieden heeft. Leven van dag tot dag zonder je druk te maken om wat er komen gaat. Alles is tot in de puntjes verzorgd voor een onvergetelijke ervaring. Dat is wat ik het allerleukste vind om te doen. Als ik zie dat mensen genieten en plezier hebben, heb ik ook de tijd van m’n leven. De eerste 5-daagse reizen vinden dit najaar plaats (september en oktober) en kunnen nu geboekt worden op de website www.lamiaitalia.nl. Wat deze reizen uniek maakt is dat de regio nog niet overlopen is door toeristen. Je krijgt dus het ‘echte’ Italië te zien en we bezoeken uitsluitend familiebedrijven waar al generaties lang op ambachtelijke manier de heerlijkste producten gemaakt worden. Ik ga daar ook kook- en baklessen geven zodat de mensen zelf aan de slag kunnen en zo de echte Italiaanse keuken leren kennen.
Ook in Nederland ben ik druk bezig met La mia Italia. Want naast reizen organiseer  ik kook- en bak-workshops zodat mensen ook hier in Nederland van de heerlijke Italiaanse keuken kunnen genieten. Al met al ben ik alleen maar bezig met de Italiaanse keuken, of ik nou zelf in de keuken sta, andere mensen hierbij help of ze meeneem naar Italië. Ik kan me echt niets leukers bedenken en kan niet wachten om dit najaar de eerste groep mensen mee te nemen naar Italië.”

Reactie toevoegen