Bach bij Kaarslicht

Op donderdag 28 juli aanstaande speelt organist Henk de Vries het traditionele en bijzondere Bach-concert in Zuidbroek, getiteld ‘BACH BIJ KAARSLICHT’.
Het is een Zuidbroekster traditie om op de sterfdag van Bach ’s avonds een moment aan zijn muziek te wijden. Deze avond zullen in het bijzonder de bekende werken van hem gespeeld worden, waarbij de beroemde Toccata en de bijbehorende Fuga niet zullen ontbreken. Na afloop kunt u elkaar onder het genot van een glaasje wijn of fris ontmoeten in het koorgedeelte van de kerk. 

Henk de Vries 
Henk de Vries (1979) is als Master of Music afgestudeerd aan de conservatoria van Den Haag, Groningen en Hamburg voor de hoofdvakken Orgel en Kerkmuziek. Hij is sindsdien internationaal werkzaam als concerterend, docerend en adviserend musicus. Tevens is hij een gevraagd jurylid tijdens nationale en internationale  orgelconcoursen en festivals.
Hij studeerde Cum Laude af aan de Landelijke Opleiding Tot Orgeladviseur (LOTO) en is momenteel lid van de examencommissie. Hij is eveneens lid van het College van Orgeladviseurs in Nederland (CvON) en werkzaam voor de Commissie OrgelZaken (COZ) binnen de PKN. Henk is sinds 2014 werkzaam als vaste orgeladviseur van de Martinikerk in Groningen en als zodanig verantwoordelijk voor de conditie van de twee wereldberoemde historische orgels aldaar.
Als cantor-organist is hij verbonden aan de Petruskerk te Zuidbroek (titulair) en de Jacobuskerk te Zeerijp. In maart 2016 is Henk eveneens benoemd als kerkelijk organist van de Martinikerk te Groningen. 
Meer informatie over Henk is te vinden op www.henkdevries.info 
 

Reactie toevoegen