Mevr. Oeseburg-Hooijer gebruikt WonenPlus

Op dinsdag 19 juli 2016 verwelkomde woonservicecentrum de Breehorn  mevrouw Oeseburg-Hooijer uit Muntendam als eerste bewoner zonder zorgindicatie. Mevrouw Oeseburg-Hooijer maakt gebruik van het nieuwe woonconcept WonenPlus, waarbij ouderen zonder zorgindicatie een woonruimte huren van woningcorporatie Acantus in woonservicecentrum de Breehorn van Zorggroep Meander. 
Mevr. Oeseburg-Hooijer gebruikt WonenPlus
WonenPlus staat voor zelfstandig wonen in een woonservicecentrum,  met daarbij standaard personenalarmering, een warme maaltijd in het restaurant en (zorg)voorzieningen binnen handbereik. Een veilige plek waar bewoners privacy hebben, maar ook het gezelschap van anderen kunnen opzoeken. Dat is ook precies de reden waarom mevrouw Oeseburg-Hooijer voor Wonen Plus heeft gekozen. ‘Ik verhuis van Muntendam naar Veendam, een hele overgang. Het lijkt me heel gezellig om gezamenlijk te eten en activiteiten te ondernemen met andere bewoners.’  
Met WonenPlus speelt Zorggroep Meander samen met Acantus in op de vraag van maatschappij en overheid om wonen en zorg te scheiden bij een minder complexe zorgvraag. Een  alternatief voor de vroegere verzorgingshuizen. Iedereen kan gebruik maken van  WonenPlus, want er is geen zorgindicatie nodig. De bewoner sluit met  Acantus  een  huurcontract af voor het appartement en met Zorggroep Meander  worden afspraken gemaakt voor (zorg)voorzieningen zoals thuiszorg, huishoudelijke hulp, wasservice en bijvoorbeeld deelname aan bewonersactiviteiten. Alles kan naar wens en behoefte worden afgenomen.
 
Andere WonenPluslocaties van Zorggroep Meander zijn de A-horst in Musselkanaal, Bolderbörg in Vlagtwedde en Kloosterheerd in Ter Apel.

Reactie toevoegen