Week van de Opvoeding!

In de eerste week van oktober is het weer de week van de Opvoeding. Deze week draait om ontmoeting en uitwisseling tussen ouders, medeopvoeders, kinderen en jongeren. Daarbij staat een positieve benadering voorop. In 2016 wordt de Week van de Opvoeding voor de zesde keer georganiseerd. Het wordt gehouden van maandag 3 tot en met zondag 9 oktober 2016. 
Net als voorgaande jaren wil het Sociaal Team van Menterwolde deze week faciliteren. Centraal thema is ‘Contact’. Het kan hierbij gaan om contacten tussen opvoeders en kinderen/jongeren, maar ook contacten tussen organisaties onderling die met opvoeden van doen hebben.
Alle ouders, opa’s, oma’s, buren, kinderen, jongeren en anderen die bezig zijn met opvoeden of opgevoed worden en ook alle instanties, verenigingen, scholen en andere professionals die zich beroepshalve (mede) bezig houden met opvoeding worden van harte uitgenodigd om voor deze week activiteiten te organiseren.
 
Wil je ook meehelpen organiseren of meedoen?
Het sociaal team begeleidt de week en is op zoek naar inwoners, organisaties en ondernemers die mee willen doen om er zo samen een succes van te maken. Wil je meedenken, meedoen of heb je goeie ideeën voor de invulling van deze week? Neem dan contact op met het Sociaal team via 0598-658877 of sociaalteam@menterwolde.nl
 
Hieronder alvast een inspiratielijstje van wat er georganiseerd zou kunnen worden. Maar wie weet verzin jij nog iets veel leukers. We horen het graag!
  • Een workshop ‘Leuk boodschappen doen met kinderen’; opvoedtips aan de hand van een route door de supermarkt. Supermarkten en opvoedingscoaches, ZZP of georganiseerd (bv. GGD) kunnen hierin samenwerken.
  • ‘Op visite’; een klas van de basisschool op bezoek bij de Kluft (bv zwemactiviteit) en andersom. Basisscholen en de Kluft zorgen zo voor contact tussen doelgroepen die elkaar normaliter misschien niet zo vaak tegenkomen.
  • ‘Foto-expositie’; Ouders en kinderen/ jongeren maken foto’s over hun mooie, bijzondere of confronterende contactmomenten. Ouders en jongeren kunnen dit zelfstandig organiseren, maar ook instanties kunnen dit met hun mensen organiseren.
  • ‘Rap-concert’; kinderen/jongeren die rappen leuk vinden een eigen tekst op rapmuziek laten maken en uitvoeren. Ouders en jongeren kunnen dit zelfstandig organiseren, maar ook instanties kunnen dit met hun mensen organiseren.
  • Modeshow in de trant van ‘Hotter than my daughter’ en/of ‘Mix en Match’ ; jongens en meiden (ver)maken eigen kleding of die van ouders, en geven een modeshow met eigen gemaakte creaties. Ook je vader/moeder aankleden in een stijl die volgens jou beter bij hen past is leuk! Misschien dat plaatselijke kledingondernemers hieraan mee willen werken?
  • ‘Social Media’; informatie, uitleg, doen! Voor ouders en jongeren.

Reactie toevoegen