Opening Dokter Maarsinghplein

Op initiatief van enkele inwoners, heeft het plein bij het appartementencomplex De Tibbe aan de Kerkstraat in Muntendam een naam gekregen: Dokter Maarsinghplein. 
Otto Maarsingh onthult Dokter Maarsinghplein
De onthulling vond plaats door voormalig huisarts Otto Maarsingh, in het bijzijn van familie, vrienden en bekenden. Namens het college van burgemeester en wethouders was wethouder Lian Veenstra aanwezig. Ook vertegenwoordigers van de Dorps Raad Muntendam en de Stichting Archief Muntendam waren erbij. Beide organisaties hebben het burgerinitiatief ondersteund. 
Vader Berend Maarsingh nam de praktijk van dokter Zeven over in 1933 en kwam daarom naar Muntendam. Zoon Harry Maarsingh studeerde als eerste af en ging samen werken met zijn vader. Toen broer Otto Maarsingh klaar was met zijn studie medicijnen is Harry met zijn gezin vertrokken naar Zuid-Afrika om zendingsarts te worden. En hij woont daar nog steeds. 
Otto woont nog altijd in Muntendam. Naast hun beroep als huisarts zijn ze alle drie van grote maatschappelijke betekenis voor Muntendam geweest. Otto Maarsingh is dat nog steeds. Hij maakt zich o.a. sterk voor behoud van het D.G. van der Noortbad en zet zich in voor ouderen. 
Hij mocht zelf het naambordje onthullen dat op toepasselijke wijze was verbonden. Onder grote belangstelling sprak Otto Maarsingh zijn dankwoord “Geweldig om dit mee te maken met de hele familie erbij. De patiënten stonden in ons gezin altijd centraal.” Het volledige dankwoord kunt u lezen op: www.middengroninger.nl.
 
Foto: Dokter Otto Maarsingh ontdeed vakkundig het naambordje van zijn verband, onder toeziend oog van wethouder Veenstra, familie en vrienden en vele belangstellenden.

Reactie toevoegen