Andere methodiek onkruidbestrijding

Per 31 maart 2016 is het gebruiksverbod van chemische onkruidbestrijding op verhardingen van kracht geworden. Per die datum is het dus verboden om onkruid op straten, fietspaden, stoepen en wegen te bestrijden met chemische middelen.
Dit is de wijze van onkruidbestrijding die de gemeente Menterwolde altijd heeft gebruikt, evenals de meeste andere gemeenten. De gemeente moet nu overstappen op een andere methodiek (hete lucht en borstelen) die veel arbeidsintensiever en flink duurder is.
Gezien de bezuinigingsopgave die de gemeente op dit moment kent, is het niet mogelijk extra geld voor onkruidbestrijding beschikbaar te stellen voor het jaar 2016. We gaan over op de methodiek van lucht en borstelen en zetten het huidige, beschikbare budget hiervoor in. Dit betekent in de praktijk dat dit jaar het onkruid maar zeer beperkt bestreden kan worden. Wellicht kan dit in 2017 weer intensiever gedaan worden.
De benodigde extra kosten worden meegenomen in de begroting 2017. Als de gemeenteraad instemt met deze uitgaven voor het jaar 2017, is volgend jaar meer geld beschikbaar voor onkruidbestrijding.

Reactie toevoegen