Eerste schoolkrant Obs de Tandem

Een krant samengesteld voor de leerlingen, maar ook door de leerlingen. In de redactie zitten twee leden uit iedere groep. Maar ook alle andere kinderen mogen in de postbox bijv. ideeën, verhalen en puzzels aanleveren. 
Dit is de eerste schoolkrant, in de toekomst wil de school deze twee keer per jaar gaan uitgeven. Iedere krant krijgt een thema. Deze keer is dat media. Zo staat er een interview in met OOG-radio en met een vader die bij Noordhoff Uitgevers werkt. Er komt een terugkerend column over een bepaald beroep.
De krant werd gedrukt bij Grafisch bedrijf de Bruin en vijf meiden uit groep 8 mochten kijken hoe dat ging (de redactieleden uit groep 8 zelf waren helaas te druk met de eindmusical die dag). Zij kregen bij de drukpers uitgebreid uitleg over hoe er met vier basiskleuren bijna alle kleuren gedrukt kunnen worden. 
 
Reactie de Tandem: Vers van de pers! Na weken van voorbereiding was het dan zover.  Bij onze lokale drukkerij De Bruin rolde de eerste school-krant van obs De Tandem van de pers. Een vijftal groep 8 ‘ladies’ heeft het spektakel live mogen aanschouwen; waarvoor hulde aan de medewerkers van De Bruin! Op de dag dat deze krant verschijnt zullen ook de kranten op school zijn uitgereikt. 
Wij zeggen: op naar de tweede editie met minstens zoveel enthousiasme! 

Reactie toevoegen