Zomer in de Bibliotheek

Bibliotheek Veendam is klaar voor de zomer. Tijdens de schoolvakantie gaat de bibliotheek de wijk in, organiseren we samen met Summerfun kinderactiviteiten en hebben we voor leden en niet-leden een zomercadeau. Bibliotheek Veendam is deze zomer op de gebruikelijke tijden geopend. Zes dagen per week kun je terecht voor een stapel heerlijke vakantieboeken of tijdschriften. Ook voor de thuisblijvers heeft de bibliotheek leuke activiteiten gepland. 

Bibliotheek Veendam gaat de wijk in
Bibliotheek Veendam trekt deze zomer de wijk in. Zes weken lang is de bibliotheek met een Leestent te vinden in Veendam Noord. In de Meezenbroekstraat, ter hoogte van OBS de Noorderbreedte, is de bibliotheek elke woensdagavond van 18.30 uur tot 20.00 uur aanwezig. Kinderen kunnen hier een boek lenen en we gaan voorlezen en spelletjes doen.  
Data: 20 juli, 27 juli, 3 augustus, 10 augustus, 17 augustus, 24 augustus
 
Kinderactiviteiten
Bibliotheek Veendam is ook dit jaar onderdeel van het zomerprogramma van Summerfun Veendam. Woensdag 20 juli vindt in de bibliotheek de mediaworkshop ‘Spelen met robots’ plaats. Spelen is niet alleen leuk, je leert er ook ontzettend veel van. Maak bijvoorbeeld kennis met Dash & Dot, twee slimme robotjes die je zelf kunt programmeren. Ze horen geluiden, reageren op licht, merken objecten op en doen precies wat jij wilt! Aanmelden kan alleen via Summerfun Veendam. Kijk voor meer informatie op: www.summerfun-veendam.nl. 
Maandag 22 augustus speelt poppentheater Jinky’s Mikmak de voorstelling  ‘Een ober van niks’. De voorstelling  in de bibliotheek begint om 14.00 uur en is gratis toegankelijk.
‘Een ober van niks’ is gebaseerd op het gelijknamige prentenboek van Tjibbe Veldkamp. Er was eens een ober die alles uit zijn handen liet vallen. Hij wilde zo graag een goede ober zijn, maar hoe hij ook zijn best deed, alles ging steeds weer verkeerd. Ten slotte kwamen er geen gasten meer in zijn restaurant. Totdat een meisje hem wilde helpen......
 
VakantieBieb
Voor leden en niet-leden hebben de bibliotheken in Nederland ook deze zomer weer een cadeau: de VakantieBieb app. In deze app staan 60 e-books klaar die van 1 juni t/m 31 augustus 2016 gratis kunnen worden gedownload.  De collectie bestaat uit e-books voor kinderen en volwassenen. Of je nu op vakantie gaat of thuis blijft, in de VakantieBieb-app vind je altijd leuke e-books.
De VakantieBieb app is gratis te downloaden op  je tablet of mobiel. Kijk voor meer informatie op www.vakantiebieb.nl. 
 

Reactie toevoegen