Bord Armoedepact getekend

Tijdens een bijeenkomst vorige week donderdag is het armoedepact door de drie gemeenten en vele vertegenwoordigers van instanties getekend. In zijn welkomstwoord stelde wethouder Peter Verschuren van Hoogezand-Sappemeer dat veel mensen in Menterwolde, Hoogezand-Sappemeer en Slochteren onder de armoedegrens leven (zij hebben een inkomen lager dan 110% van het minimum loon).

Armoedepact MiddenGroningen

Het zijn ca. 3.900 huishoudens met maar liefst zo’n 1.900 kinderen. En om die mensen gaat het! Meedoen aan de samenleving is niet zo vanzelfsprekend als je elke dag bezig bent met overleven. En kinderen uit deze gezinnen moeten ook kans hebben op een goede toekomst.
Dat is reden genoeg voor de 3 gemeenten en de ca. 30 instanties om zwaar in te gaan zetten op armoedebestrijding.
In februari zijn werkgroepen gevormd die ideeën hebben aangebracht ieder op zijn gebied en naar eigen kennis. Nu moeten concrete ideeën in de praktijk gebracht gaan worden. Simpele ideeën direct en over andere moet nog overleg worden gepleegd. Deelnemers aan het project zijn o.a. het Leger des Heils, Woningbouwverenigingen, sociale teams, Kledingbank Maxima, Biblionet, Jeugd cultuur en -sportfonds, de Voedselbank en Nova/de Zijlen. Te veel om op te noemen.

Weer meedoen naar vermogen daar gaat het om. Maar ook commerciële bedrijven kunnen hun steentje bijdragen. Zo heeft kinderopvang Poko Loko het idee aangebracht om gratis een aantal kinderen op te vangen, mits de ouders meedoen aan een werk/leer project.

Reactie toevoegen