Expositie spoorwegschilderijen

In het station Zuidbroek geeft het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum diverse kunstenaars de kans een aantal maanden te exposeren. Vanaf 9 juli exposeert Jim Gijbels op de entresol. Hij schilderde veel materieel en een groot aantal van zijn schilderijen past uitstekend bij de huidige wisselexpositie ‘Reizen per Spoor in de jaren ’50’. Jim ging na de middelbare school naar een tekenacademie, waar hij de grondbeginselen van schilderen met plakkaatverf en aquarel onder de knie kreeg. Jim schildert op doek en op geprepareerd hardboard. Hij exposeert regelmatig op treinenbeurzen in Haarlem en Houten.
Ook de liefhebbers van modeltreinen komen dit weekend weer aan hun trekken in het stationsgebouw: De Modelrailgroep Veendam is aanwezig waar- door de modeltreinen weer vele rondjes zullen rijden. Ook is het mogelijk om met uw eigen trein te rijden of om een heus rangeerdiploma te halen.
Het NNTTM is eigenaar van het geheel herstelde monumentale Waterstaatstation 3e klasse uit 1865. In het station bevindt zich het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum.

Reactie toevoegen