Museumbuslijn Midden-Groningen

Op zaterdag 4 juni was de eerste proefrit van de museumbuslijn Midden-Groningen. Ook de komende eerste zaterdagen in de maanden juli, augustus en september 2016 wordt deze proef van een busdienst langs vijf musea in de nieuw te vormen gemeente Midden-Groningen voortgezet.
Op 2 juli, 6 augustus en 3 september rijdt volgens een vaste route een oldtimerbus van het Nationaal Busmuseum Hoogezand (NBM) langs een aantal musea naar het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum (NNTTM) in Zuidbroek en terug. Zo ontstaat er een pendelrit tussen de deelnemende musea, waarbij naar keuze elke keer kan worden ingestapt/uitgestapt. Deelnemers bepalen dus zelf bij welk museum ze uitstappen en/of langer of korter willen blijven. De organisaties zullen de bezoekers een aantrekkelijk programma aanbieden, van tentoonstellingen en demonstraties tot en met rondleidingen, zodat deze eerste zaterdag van de maand mogelijk kan uitgroeien tot een echte museumbuslijn.
Wanneer men per auto komt is het aantrekkelijk te starten bij het Nationaal Bus Museum in Hoogezand i.v.m. voldoende parkeerruimte. Komt men met het openbaar vervoer, dan is het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum in Zuidbroek de ideale startplek, want minimaal elk half uur stoppen en vertrekken er treinen van/naar de richtingen Veendam, Groningen en Bad Nieuweschans.

Reactie toevoegen