Afval Aanbreng Punt 1 juli gesloten

Het college van Burgemeester en wethouders van Menterwolde heeft besloten dat het afval Aanbreng Punt van de gemeente Menterwolde per 1 juli aanstaande wordt gesloten. Het Afval Aanbreng Punt aan de Oosterweg in Muntendam wordt niet meer gebruikt. Na de sluiting van deze locatie kunnen inwoners van de gemeente Menterwolde terecht op de Afval Aanbreng Punten in de gemeenten Hoogezand-Sappemeer en Slochteren.
Door de aanstaande gemeentelijke herindeling kan de sluiting worden opgevangen door alvast samen te werken met de beide fusiepartners. Hierdoor hebben de inwoners van Menterwolde na 1 juli de keuze om hun afval zoals grof huisvuil, kca, glas e.d. te brengen naar de Af-val Aanbreng Punten in Hoogezand en Slochteren. Tuinafval kan in de nieuwe situatie gratis worden gebracht naar het Composteerterrein in Sappemeer. Door gebruik te maken van de brengpunten van de beide andere gemeenten hebben de inwoners het voordeel van ruimere openingstijden.
De sluiting van het Afval Aanbreng Punt in Menterwolde is een gevolg van de gemeentelijke bezuinigingen, de sluiting levert de gemeente een aanzienlijke bespa-
ring op. Deze besparing levert ook een financieel voordeel voor de inwoners op. Het vastrecht tarief voor de afvalinzameling is met € 6,- per huishouden verlaagd, dit zien de inwoners terug op de nota afvalstoffenheffing 2016. In 2017 wordt het vastrecht met € 12,- per huishouden verlaagd.

Reactie toevoegen