Zorg bij leven en daarna

Steeds vaker zien wij dat na een overlijden van een dierbare de nabestaanden met hogere uitvaartkosten worden geconfronteerd dan ze aanvankelijk hadden verwacht. Dat legt een enorme druk op velen van hen en dat in een toch al emotionele periode en zulks kan bovendien leiden tot onnodige onzekerheid en frustraties. 
Zijn er wel voldoende bankgelden om alle uitvaartkosten te kunnen betalen? Moeten de nabestaanden zelf bijpassen en kunnen of willen zij dat wel? Kunnen zij alle uitvaartwensen wel uitvoeren? 
Heel vaak denkt de overledene dat het uitvaartpakket bij overlijden wel toereikend is om daaruit alle uitvaartkosten te voldoen, maar dat blijkt meestal tegen te vallen.
Hadden die tegenvallers voorkomen kunnen worden? De overledene had zelf bij leven in een vroegtijdig stadium de financiële positie voor later met een onafhankelijke deskundige moeten bespreken, zodat men nog tijdig passende maatregelen had kunnen nemen. Daarom worden wij als executeur en erfenisafwikkelaar steeds vaker benaderd voor het nog tijdig geven van onafhankelijke adviezen voor later.
Advies: Regel uw overlijdenszaken op tijd, zodat u nog zelf de juiste beslissingen kunt nemen! Gun uw nabestaanden een waardig afscheid!
Meijer Zorgbeheer. Begeleiding bij financiële en overlijdenszaken 
“Wij proberen samen met onze cliënten een bruggetje te bouwen!”
 
Ivette Rolf-Meijer en Herman Meijer

Reactie toevoegen