Veteranendag 2016

Ieder jaar worden Nederlandse veteranen in het zonnetje gezet tijdens de landelijke Veteranendag. De gemeenten Menterwolde, Pekela en Veendam organiseren hiervoor op vrijdag 24 juni 2016 een gezamenlijke bijeenkomst voor veteranen uit de drie gemeenten. De bijeenkomst start om 16.00 uur in het Margaretha Hardenberg Cultuurcentrum, Torenstraat 108 in Wildervank. Deze bijeenkomst is een dag voor de landelijke bijeenkomst. Hierdoor hebben de veteranen de mogelijkheid om de Nationale Veteranendag op 25 juni 2016 in Den Haag bij te wonen.

Bijpraten
De gemeente Veendam is de gastgemeente. Burgemeester Swierstra ontvangt de veteranen en spreekt ze toe. Daarnaast geeft veteraan Sgt. Paul Rila een presentatie over zijn ervaringen tijdens uitzendingen. Ook is er een moment van herdenken met een kranslegging. De veteranen in de drie gemeenten ontvangen een persoonlijke uitnodiging. De bijeenkomst geeft veteranen de gelegenheid om bij te praten met collega-veteranen of ervaringen uit te wisselen. Dit alles onder het genot van een hapje en een drankje.

Aanmelden
U bent veteraan en woont in de gemeente Menterwolde, Pekela of Veendam? U bent op vrijdag 24 juni 2016 van harte welkom in het Margaretha Hardenberg Cultuurcentrum in Wildervank. U ontvangt een persoonlijke uitnodiging. Vergeet niet u aan te melden voor 10 juni 2016 via een e-mail aan:
communicatie@veendam.nl of via telefoonnummer (0598) 652222.