Voorontwerp bestemmingsplan ‘Zuidbroek - Aldi’ ter inzage

Burgemeester en wethouders van de gemeente Menterwolde maken conform artikel 1.3.1 Besluit ruimtelijke ordening (Bro) bekend, dat het voorontwerp bestemmingsplan ‘Zuidbroek - Aldi’ is opgesteld. 
 
Inhoud
Het voorontwerp bestemmingsplan maakt de verplaatsing en uitbreiding van het winkelpand van de Aldi aan de Kerkstraat 77 te Zuidbroek mogelijk. Het nieuwe winkelpand wordt gerealiseerd achter het bestaande pand, waarna de huidige winkel wordt gesloopt. De nieuwe winkel komt gedeeltelijk op de plek van de huidige carpoolplaats Zuidbroek. De carpoolplaats wordt in de westelijke richting opgeschoven en blijft dezelfde parkeercapaciteit houden.
 
Het plan inzien
Vanaf 26 mei 2016 ligt het voorontwerp bestemmingsplan met bijbehorende stukken gedurende 6 weken voor iedereen ter inzage. U kunt het plan inzien bij de afdeling Beleid in het gemeentehuis aan de Kerkstraat 2 te Muntendam. Digitaal kunt u het bestemmingsplan raadplegen via www.menterwolde.nl onder het kopje Plannen & Beleid / bestemmingsplannen / bestemmingsplannen in procedure. Op deze website vindt u ook de link naar het bestemmingsplan op de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl en de link waar de bronbestanden beschikbaar zijn gesteld.
 
Reageren op de plannen (indienen inspraakreactie)
Vanaf 26 mei 2016 tot en met 6 juli 2016 kan een ieder een inspraakreactie indienen. Schriftelijke inspraakreacties kunt u richten aan: Gemeente Menterwolde, Postbus 2, 9649 ZG Muntendam. Voor het indienen van een mondelinge inspraakreactie moet u een afspraak maken met mevrouw L. Leewering van de afdeling Beleid, telefoonnummer: (0598) 654 704. Hier kunt u tevens terecht voor meer informatie. De tijdig ingediende inspraakreacties worden betrokken bij de verdere besluitvorming over het bestemmingsplan.  
 
Muntendam, 25 mei 2016
 
Burgemeester en wethouders van Menterwolde