Cliëntervaringsonderzoek Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)

De gemeente wil graag weten wat u vindt van de ondersteuning die u ontvangt vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), zodat de dienstverlening zo goed mogelijk aansluit bij uw wensen en behoeften. 
 
Waarover gaat het onderzoek?
We vragen Wmo-cliënten naar hun ervaringen met de Wmo. Hoe is er met uw hulpvraag omgegaan? Hoe beoordeelt u de kwaliteit van de ondersteuning of voorziening die u krijgt? Welk effect heeft de ondersteuning op uw leven?
 
Hoe doet u mee?
Alle  Wmo-cliënten ontvangen een schriftelijke vragenlijst, maar u kunt ook via een digitale vragenlijst aan het onderzoek deelnemen. Het invullen van de lijst kost ongeveer 10 minuten van uw tijd. Als u dat prettig vindt, kan iemand u helpen bij het invullen. Dat kan een familielid zijn, een buurvrouw/-man of een persoonlijk begeleider. U kunt tot 19 mei reageren. 
 
Anoniem en vrijwillig
Deelname aan het onderzoek is geheel vrijwillig. Alle informatie wordt anoniem verwerkt en kan niet worden herleid naar individuele personen. Het onderzoek wordt uitgevoerd door een onafhankelijk onderzoeksbureau: het Sociaal Planbureau Groningen, in opdracht van de gemeente.
 
Uitkomsten
De gemeente publiceert voor de zomer de uitkomsten op de gemeentelijke website. Later in het jaar zijn de uitkomsten ook via het Sociaal Planbureau Groningen beschikbaar.