Op bezoek bij de Brandweer

Als afsluiting van de vakantie en het thema hulpverlening op de BSO is Thuishuis Oh gut Oh grut met bijna alle kinderen op bezoek geweest bij de brandweerkazerne Zuidbroek.
“We werden hartelijk ontvangen bij de Kazerne door meneer de Bruin, ploegchef blusgroep Zuidbroek en Mevrouw Wildeboer, chauffeuse op de Ambulance en Brandweerwagen. Als eerste kregen we uitleg over de brandweerkleding en mocht een jongen een brandweerpak aantrekken. Later werd de brandweerauto naar buiten gereden en liet hij zien welke materialen aanwezig zijn in de auto. De kinderen mochten om de beurt water spuiten met de slang. Ze merkten dat er behoorlijk wat kracht achter zat.”
Tussendoor konden de kinderen vragen stellen, bijvoorbeeld: wat voor grote branden hebben jullie meegemaakt hier in de omgeving? Van der Valk, maar dat is al jaren geleden en bij Virol in Scheemda hebben ze ook geholpen, kort geleden. Wat de kinderen heel leuk vonden was dat ze in de brandweerwagen een stukje mee mochten rijden. “Voor de kinderen was dit een indrukwekkend ritje. Een leuke en leerzame ochtend en ze zullen het er nog lang over hebben.
Brandweer Zuidbroek bedankt voor de leerzame ochtend en versnaperingen!”
Thuishuis Oh gut oh grut.

Reactie toevoegen