Topdag voor 5 mei comité

Het ‘5 mei comité Noordbroek’ organiseerde op 5 mei verschillende activiteiten bij MFC de Noordsuythoeve. Daarnaast verkocht het comité huisgebakken taart en zelfgemaakte advocaat. Er was een CupCakeCup georganiseerd, negentien kinderen leverden hun zelfgemaakte cupcakes in. De beste bakker van Nederland Sarena Solari jureerde, samen met Gockingaheem-kok Henk Wolter, Nikla Roosken (Thuishuis Oh gut oh grut), Hennie Dijkhuis (5 mei comité) en directeur van obs Inspecteur Amerikaschool Gert Hilbolling.
Er werd van alle heerlijke en prachtige cupcakes geproefd. Daarnaast werden  ze beoordeeld op originaliteit en presentatie. 
De deelnemers hadden heel goed hun best gedaan.
De wedstrijd was verdeeld in drie leeftijdscategorieën: 4 t/m 6, 7 t/m 9 en 10 t/m 12 jaar. 
De zusjes Laura en Pauline de Winter, met de cupcake ‘5 mei, vrij als een bij’, waren de jongste winnaressen. Marcha Harms (9), maakte een prachtige Minions-cupcake en won in de middenklas-se. Marit Burger won met haar creatie met daarop het ‘wapen van Noordbroek’ in de oudste categorie.
Naast de CupCakeCup mocht het publiek het gewicht van de taart raden.
Sarena Solari had deze geweldige rood-wit-blauwe taart speciaal gebakken voor het ‘5 mei comité’. Voor €1,- mocht het publiek een gokje wagen.
Uiteindelijk ging mevrouw Alie Wijnstra met de taart naar huis, ze deed de gok van 6750 gram. De taart woog 7077 gram. 
Het juiste gewicht raden was nog een hele klus, er werd gegokt tussen 765 gram, 8000 gram. Het 5 mei comité kijkt terug op een zeer geslaagde dag!
Kijk op de website voor meer informatie en foto’s: 5meinoordbroek.wordpress.com

Reactie toevoegen