Heerlijk paardrijden in het zonnetje

En dat doet menigeen lekker buiten in deze periode. Natuurlijk heeft u of uw kind wel goede lessen nodig. En die worden verzorgt door Manege de Vennehoeve te Meeden. Dit zowel voor kinderen als voor volwassenen. 
Meestal zijn deze lessen in een groep van maximaal 8 personen, maar het kan ook individueel. Echter gezellig samen paardrijden is ook sociaal gezien van belang. Bij voldoende aanmeldingen zal er ook op zaterdagochtend les gegeven gaan worden. De jeugd kan 6 à 7 keer per jaar proefjes doen om zo diploma’s te halen. Altijd weer een leuke uitdaging. De jeugd-ruiters wisselen zo veel mogelijk van pony. Zo leren ze omgaan met de verschillende karakters van alle 15 pony’s en paarden. Op verzoek kunnen volwassenen wel altijd op hetzelfde paard of pony rijden. Zeker de laatste jaren staat veiligheid hoog in het vaandel. De eerste lessen wordt u geholpen met opzadelen en er wordt goed gekeken dat er geen ongelukken gebeuren in de kraal. De Vennenhoeve wordt ieder jaar gekeurd door de bond van maneges en zij heeft het 
veiligheidscertificaat. De laatste vijf jaar zijn er dan ook geen noemenswaardige incidenten geweest. Dit mede omdat het wel- zijn van de paarden en pony’s heel belangrijk is bij de Vennehoeve. Op de foto rijdt het paard Naomi voorop en zij is al 20 jaar. De oudste pony is 26 jaar. Beiden doen nog volop mee. 
Omdat de fijne motoriek goed ontwikkeld moet zijn mogen kinderen pas vanaf 8 jaar op paardrijles. Kinderen die lessen helpen vaak vrijwillig in het weekend met de verzorging van de paarden. Beschikken ze over voldoende vaardigheid dan mogen zij ook een ritje buiten maken omdat de paarden en pony’s veel beweging nodig hebben.

Reactie toevoegen