Judoka’s succesvol op Blauwestad toernooi

Zaterdag 7 mei was er de 4e editie van het Blauwestad toernooi in Oostwold. Voor Judo Ryu Muntendam kwamen er 17 beginnende en wedstrijdjudoka’s op de mat.
Milou Venema stond met haar witte band prima te judoën. Ze wist alle judoka’s met gele band te verslaan en mocht dan ook met de 1e prijs naar huis! Sandra Fissering stond ook goed te judoën, ze won haar partijen en ging ook met de 1e prijs naar huis. Charlena Beumer zet ook haar beste judobeentje voor en dit leverde haar een 2e prijs op. Judith Groenhagen stond ook goed te judoën, ze won en verloor en ging met de 3e prijs naar huis. Sylvana Beumer is een pittige judo dame, ze won en verloor partijen en ging ook met de 3e prijs naar huis. Danielle Fissering had een beetje pech ze stond super te judoën en kwam vaak op voorsprong. Helaas wist ze die voorsprong niet altijd vast te houden, ze keerde met de 3e prijs naar huis. Patrick Hemmes mocht ook de 3e prijs mee naar huis nemen. Alleen Wijnsema won en verloor. Ze won van de uiteindelijke winnaar maar wist net niet genoeg punten te verzamelen voor een prijs. Robbin Verklije keek naast het judoën ook vrolijk om zich heen. Helaas voor hem geen podium plaats. Bij de wedstrijdjudoka’s wist Rik Fissering al zijn partijen naar zijn hand te zetten. Hij was dan ook de terechte winnaar in zijn poule. Niek Wolfs liet zien dat hij prima in vorm is. Hij won zijn partijen en mocht ook met het goud naar huis. Ellen Fissering probeerde het ook weer eens op de wedstrijdmat. Ze leverde een prima prestatie door 2e te worden. Milan de Klein had een paar pittige tegenstanders maar won de 5 partijen met ippon. De laatste partij ging helaas verloren, wel met een verdiende 2e prijs naar huis. Mike Verklije stond sterk te judoën, kwam net te kort voor de finale. Ook Kevin Wubs die bij Milan in de poule zat stond goed te judoën. Hij kwam net iets te kort voor een podium plaats. Stefan Meesters had het zwaar in zijn poule, moest genoegen nemen met een plaats buiten het podium. Merlijn Wijnen moet nog even wennen aan het judoën tegen wedstrijdjudoka’s. Hij haalde het podium ook niet.