Oorlog en bevrijding in Veendam

Woensdagavond 11 mei organiseren Biblionet Groningen en Stichting De Verhalen van Groningen in Bibliotheek Veendam een verhalencafé over de oorlogsjaren van Veendam en omgeving. Tijdens het verhalencafé worden verhalen gedeeld over de oorlog en bevrijding in Veendam. Iedereen is welkom om zijn verhaal te komen te vertellen of te komen luisteren naar de verhalen van anderen.

Joël Stoppels

De avond wordt afgetrapt door Joël Stoppels. Stoppels is oorlogshistoricus en oprichter van Battlefield Tours Groningen. Tijdens het verhalencafé in de Bibliotheek zal hij de aanwezigen vertellen over de bevrijding van Veendam en omgeving. 
Aansluitend hebben de bezoekers gelegenheid om hun  verhalen te delen. Tijdens het verhalencafé zijn twee verhalenophalers aanwezig, die de verhalen van de bezoekers vastleggen. Deze verhalen worden verwerkt in een artikel op de website De Verhalen van Groningen.

De Verhalen van Groningen

Stichting De Verhalen van Groningen vertelt op een verrassende en laagdrempelige manier verhalen over de cultuur en de geschiedenis van de provincie. Die verhalen worden samen gemaakt met inwoners en bezoekers van Groningen en met de (cultuur)historische organisaties in de provincie. De  verhalen worden online  verteld, maar ook met activiteiten op locatie.

Reactie toevoegen