v.v. Muntendam 90 jaar

Op 20 mei 2016 bestaat de voetbalvereniging Muntendam negentig jaar. Voorafgaand aan deze oprichtingsdatum, zijn er vanaf woensdag 11 mei een aantal feestelijke aktiviteiten opgezet, waarbij  het Jubileumfeest zal worden geopend door burgemeester Rein Munniksma van de gemeente Menterwolde.
De v.v. Muntendam zag het levenslicht op 20 mei 1926, toen de mannen van het eerste uur, t.w. Sander Hoving, Mattheus Jager en Jan Pater de club aanmeldden bij de Groninger Voetbal Bond. Het dorp Muntendam had niet alleen in Noord-Nederland zijn bekendheid door de vele kooplieden, maar vooral door de voetbalclub. Maar liefst elf seizoenen speelde Muntendam op het hoogste amateurniveau en in totaal werden 10 kampioenschappen in de wacht gesleept.
In 1961 (55 jaar geleden) werd gestart met een zaterdagafdeling en in 1971 (45 jaar) met een afdeling Damesvoetbal en ook deze beide afdelingen hebben uitstekende prestaties neergezet. Met  daarnaast een bloeiende jeugd-afdeling zal de v.v. Muntendam ook de komende ja-ren van zich laten horen en kan men zich in 2026 opmaken voor het Eeuwfeest. Doch eerst van 11 t/m 15 mei de 90-jarige Jubileumfestiviteiten bij misschien wel de gezelligste club van Noord-Nederland. 

Reactie toevoegen