ZUIDBROEK: VERVANGEN ELEKTRICITEITSKABELS DOOR GESTUURDE BORING

Wat is de reden dat Enexis dit gaat doen?
De huidige kabels krijgen door het baggeren en verdiepen van het Winschoterdiep te weinig dekking onder de kanaalbodem. Als er geen actie ondernomen wordt komen zowel de scheepvaart als de elektriciteitsvoorziening van Zuidbroek in gevaar. Daarom gaan we deze kabels vervangen.

Wanneer gaan wij dat doen?
De werkzaamheden starten in de week van 25 tot 29 april met het opstellen van de benodigde machines en apparatuur. De machines en apparatuur worden opgesteld op het speelveld aan de Boslaan. In de weken van 2 mei tot 13 mei wordt de boring gerealiseerd. In de weken van 16 tot 26 mei vinden er nog montagewerkzaamheden plaats.

Wat merkt u er als bewoner van?
Tijdens de werkzaamheden kunt u vooral (enige) hinder ondervinden van het transportverkeer, aanvoer van de machines, buizen en het tijdelijk afsluiten van enkele lokale wegen. Enexis heeft betrokken aanwonenden bezocht en/of zijn ze door een brief op de hoogte gebracht van de werkzaamheden.

- Vondelsingel: autoverkeer gestremd ter hoogte van huisnummer 12, van maandag 9 mei tot donderdag 12 mei.
- Fietsers en voetgangers kunnen gebruik maken van een tijdelijke bruggetje. Tijdsduur: 4 dagen, van maandag 9 mei tot donderdag 12 mei.
- W.A. Scholtenweg: afgesloten ter hoogte van De Broeckhof, op donderdag 12 mei.
- Omleiding snelverkeer via/langs snelweg A7, langzaam verkeer via Vondelsingel. Tijdsduur: 1 dag (donderdag 12 mei).
- Boslaan: afgesloten ter hoogte van huisnummers 15 t/m 19. Tijdsduur: 3 dagen, maandag 2 mei tot woensdag 4 mei.

Vragen?
Neem dan contact op met onze klantenservice: tel. 0900 780 87 00