Optreden Kielzog Kinder- en Jeugdkoor

Zondag 17 april organiseert de St. v. Oeckelenorgel een concert in de kerk van de Protestantse Gemeente Muntendam aan de Kerkstraat te Muntendam. Het concert wordt gegeven door het kinder- en jeugdkoor van de Kielzog Koorschool uit Hoogezand o.l.v. Wim van der Laar. Het repertoire van het Kinderkoor is zo breed mogelijk.
Het koor zingt muziek uit heel veel verschillende landen en tijden. Van Gregoriaans tot Michael Jackson, van Latijn en Japans tot Engels en van plechtig tot swingend. In zestig minuten ‘bezoeken’ de koren al zingend 13 landen. De koren worden begeleid door Johanan Havinga op de piano, een veel gevraagd pianist met een fantastische opleiding. “Met het succesvolle optreden van twee jaar geleden in onze herinnering, nodigen we u weer van harte uit.”
Het Kinderkoor maakt deel uit van het Kielzog Koorschool. Het koor is een tussenschakel tussen Koorklas II en het Kielzog Jeugdkoor. In de huidige samenstelling bestaat het koor vanaf oktober 2015. De jongste kinderen zijn 8 á 9 jaar, de oudste kinderen 12 á 13 jaar. De meeste kinderen zijn begonnen in Koorklas I en hebben daarna gezongen in Koorklas II. De Koorleden hebben naast de koorrepetities in kleine groepjes zangles. Tijdens deze lessen leren de kinderen noten lezen en van blad zingen.

Reactie toevoegen