Ouderen nog verhuizen????

Als eerste werd afgelopen donderdag 7 april jl. de dreigende sluiting van Gockingaheem te Noordbroek besproken in de raad. De publieke tribune was volgestroomd en Janneke Plat was inspreekster namens de initiatiefgroep behoud Gockingaheem. 
De groep wil denken over mogelijkheden met het gebouw en niet aan onmogelijkheden. Waarom niet gebruiken voor bijv. palliatieve zorg, jeugdzorg, buurtrestaurant, de gastentafel etc.

Met sluiting van het bejaardentehuis zullen bewoners op hun oude dag nog moeten verhuizen, verliest personeel haar baan, maar ook voor bewoners van de aanleunwoningen is het vervelend. De huisartsenpost verdwijnt en een groot leegstaand gebouw is nooit goed voor een dorp. De initiatiefgroep vraagt de gemeente om (financiële) hulp en overhandigd de burgemeester een handtekeningenlijst. Graag ontvangt de initiatiefgroep nog ideeën van eenieder voor mogelijkheden van behoud van Gockingaheem.
Wethouder Van der Veen is in gesprek met exploitant Zonnehuisgroep over het feit dat oude mensen niet zomaar verplaatst kunnen worden. Ook praat zij mee met de regio Oost-Groningen die bezig is met een woon- en leefbaarheidsplan. De gemeente moet flink bezuinigen dus financieel bijspringen is moeilijk, maar wellicht is ambtelijke ondersteuning een optie, aldus de wethouder. Met eigenaar van het complex Woonzorg Nederland is nog niet gesproken. 
De VVD, PvdA, GL, CDA en MG dienden een motie in met in het kort gezegd het verzoek aan B en W om zich flink in te spannen om veel te doen om te trachten de plannen bij te sturen en leegstand te voorkomen. Mieke Bos (VVD) overhandigde een stapel creatieve mogelijkheden aan de burgemeester. Na behandeling van dit agendapunt liep de publieke tribune grotendeels leeg.

Reactie toevoegen