Het MAC IS KLAAR! EN WAT IS HET MAC NU EIGENLIJK?

Het MAC centrum in de Menterne is na een flinke verbouwing weer klaar voor gebruik!
We horen regelmatig de vraag wat het MAC nu eigenlijk is dus hier hopelijk een goede uitleg: Het Maatschappelijk Activeringscentrum is in het leven geroepen om activiteiten op het gebied van welzijn, werk en zorg een paraplu en een plek te bieden in de gemeente Menterwolde. De Gemeente is de opdrachtgever en Stichting Kwartier Zorg en Welzijn is de uitvoerder. 
 
Vrijwilligerscentrale
De Vrijwilligerscentrale is gehuisvest in het MAC in de Menterne. Iedereen kan daar terecht voor vragen over vrijwilligerswerk of je het nu zelf wilt gaan doen (ook als u daar wat extra hulp bij wilt), of als je graag een vrijwilliger wilt vragen je te helpen bij een bepaalde klus in of om het huis, óf als club of vereniging op zoek bent naar nieuwe vrijwilligers.
 
Sociaal Team
Het MAC is ook de paraplu van het Sociaal Team. Kom je bij het MAC binnen dan wordt je altijd de juiste weg gewezen. 
 
Dorps Informatiepunten
Daarom ook vallen de Dorps Informatiepunten ook onder het MAC. Dit zijn de lokale punten waar dezelfde vragen gesteld kunnen worden als bij het MAC. Zij zijn opgeleid om vragen in goede banen te leiden. De medewerkers van de Dorps Informatiepunten kunnen een persoonlijke afspraak met het Sociaal Team voor u maken.
 
Leespunt
In het MAC centrum bevindt zich het Leespunt Muntendam, opgericht door vrijwilligers. Bij het Leespunt kan iedereen terecht voor het GRATIS lenen van boeken
 
Ruilderij
In het Mac centrum bevindt zich de Ruilderij, ook opgericht door vrijwilligers. Op iedere vrijdagmiddag geopend voor het ruilen óf spotgoedkoop kopen van kleding. 
 
Taalhuis
Voor anderstaligen en mensen die hun Nederlands willen verbeteren wordt er op dit moment een Taalhuis ontwikkeld vanuit het voormalige Taalcafé. Voor nieuwkomers m aar ook voor Nederlanders die  hun eigen taal beter willen leren beheer- sen. Dit gebeurt allemaal gezellig in het Taalhuis op de donderdagmiddag.
 
Werkcafé
Het Werkcafé is ook opgericht door vrijwilligers. Zij willen graag andere werkzoekenden ondersteunen bij hun zoektocht naar werk. Zij organiseren sollicitatietrainingen, gaan met elkaar in gesprek of bieden hulp bij internetgebruik via het Digipunt.
 
En nog veel meer
Kortom, allerlei activiteiten kunnen plaats vinden onder de paraplu het MAC. Nieuwe initiatieven worden toegejuicht en we zullen altijd proberen altijd u te helpen bij het opzetten van nieuwe activiteiten!