Voorleesboeken voor OBS Verkruisen

Groepen in de midden- en bovenbouw van OBS Burgemeester Verkruisen hebben 29 maart voorleesboeken cadeau gekregen. De boeken zijn onderdeel van het project Vooruit met Voorlezen. Met dit project wil Biblionet Groningen een impuls geven aan het voorlezen in de hogere groepen van 22 basisscholen in de provincie Groningen.
Margreet de Groot, leesconsulent vanuit Biblionet Groningen, heeft de voorleesboeken aan de school overhandigd. De groepen kunnen nu met de boeken aan de slag. De leerkracht leest (samen met de kinderen) voor en als het boek uit is wordt het klassikaal besproken. Daarnaast geven de kinderen hun mening over het boek door een videoverhaal te plaatsen op www.boekenbabbels.nl. 
 
Voorlezen in de midden- en bovenbouw
Naarmate kinderen ouder worden neemt, ook op school, het voorlezen af. Kinderen in groep 8 worden de helft minder voorgelezen dan kinderen in groep 1. Dat terwijl voorlezen het leesplezier van kinderen bevordert en van groot belang is voor taalzwakke leerlingen. Door kinderen in de midden- en bovenbouw voor te lezen vergroot hun woordenschat en krijgen ze toegang tot boeken die ze zelf niet snel uitzoeken.
 
Vooruit met Voorlezen
Vooruit met Voorlezen biedt lessuggesties die helpen om het voorgelezen boek klassikaal te bespreken. Door over boeken te praten leren kinderen na te denken over de wereld om hen heen en krijgen ze de kans om hun eigen mening te verwoorden. 
 
Het project is een initiatief van Stichting Lezen, de Bibliotheek op School en Stichting de Versterking. Alle 22 deelnemende scholen worden ondersteund door Stichting Kinderpostzegels en hebben een Bibliotheek op School. Met de Bibliotheek op School wil Biblionet Groningen de taal-, lees- en informatievaardigheden van kinderen verbeteren.
 
De andere scholen in de regio Oost-Groningen die deelnemen aan het project zijn: OBS Europaschool in Muntendam, Brede school Olingertil en Brede school Opwierde in Appingedam, CBS Het Baken in Westerlee, OBS Theo Thijssen in Nieuwe Pekela, OBS De Sleutel in Wildervank, OJBS De Ommewending in Veendam, OBS De Vlonder in Wedde, RKBS H. Gerardusschool in Ter Apel, OBS Op d’Esch en OBS Plaggenborg in Sellingen, CBS De Höchte in Alteveer en OBS De Badde in Musselkanaal.            

Reactie toevoegen