Shantykoor “De Scheepsjoagers”

Het jaar 2016 wordt voor het shantykoor ‘De Scheepsjoagers’ uit Muntendam een  onvergetelijk jubileumjaar. Het koor viert namelijk zijn 25-jarig jubileum. In 1991 werd het koor opgericht en heeft in de achterliggende jaren op veel plaatsen in Nederland en Duitsland bewezen dat het tot één van de meest succes-volle shantykoren mag worden gerekend.
Het jaar 2016 is dan ook gevuld met een aantal activiteiten waarin het koor aandacht geeft aan dit heuglijke feit. Op zaterdag 9 april is allereerst het Donateursconcert  in “de Menterne”  te Muntendam. Het koor o.l.v. dirigent Nico Dijkman is al weken bezig met de voorbereidingen om er een onvergetelijke avond van te maken. Deze avond is natuurlijk niet alleen voor donateurs, maar voor alle liefhebbers van een avond vol met muziek.
Op deze avond zal ook het dameskoor “de Dolfijntjes “acte de présence” geven. Dit koor, bestaande uit partners van de mannen van De Scheepsjoagers, is na jaren weer bij elkaar om speciaal voor deze avond twee liedjes te laten horen. Op vrijdag 29 april en zondag 1 mei zal de 10e CD van het koor worden opgenomen. Deze 10e CD zal het koor vullen met Nederlandse, Duitse en Engelse shanty’s, zeemansliedjes en liedjes over de zee. Enkele weken later zal deze nieuwe CD verkrijgbaar zijn. Ook verschijnt er een verzamelalbum met daar-op “The Best of……..”  Deze CD bestaat uit een verzameling van eerder opgenomen liedjes. Echt iets om te hebben!! Van 25 t/m 28 augustus is het koor uitgenodigd op een groot festival op het Duitse schiereiland Usedom. Deze reis neemt 
4 dagen in beslag en wordt ook gebruikt als jubileumreis. Op zaterdagavond 1 oktober wordt er een Jubileumconcert in de Menterne georganiseerd. Alle fans en belangstellenden kunnen deze avond gratis genieten  van de klanken van Elad, Zeemansvrouwen en natuurlijk van De Scheepsjoagers. ‘Deze avond mag u niet missen!! Op zondag 18 december wordt het jubileumjaar afgesloten met het Kerstconcert. Wilt u weten wanneer het koor nog meer optreedt en waar, kijk dan op onze website: 
Donateur worden kan natuurlijk ook. 

Reactie toevoegen