Minder fouten OZB-aanslagen

Reactie op krantenartikel DvhN van 7 maart 2016. Het bewuste krantenartikel meldt dat gemeenten steeds beter omgaan met de uitvoering van de Wet WOZ (Wet Waardering Onroerende Zaken). Aan het slot van het artikel wordt beweerd dat in een aantal gemeenten, vooral bij de bezwaarafhandeling, nog veel mis gaat, waaronder Menterwolde. Deze uitspraak is afkomstig van de heer Bolt van bureau WOZme.nl. Dat is een bureau dat geld verdient met het maken van bezwaar.
Omdat de betreffende journalist de gemeente niet in de gelegenheid heeft gesteld om een reactie te geven, is dat voor de gemeente aanleiding om zelf te reageren. De gemeente Menterwolde doet het namelijk goed als het gaat om de uitvoering van de Wet WOZ.

Sinds 2013 is er geen enkel bezwaar meer ontvangen van WOZme.nl. Bovendien is het aantal bezwaarschriften in Menterwolde sinds 2013 jaarlijks fors afgenomen: van 137 naar 71 in 2014 (-48%) naar 54 in 2015 (-23%).

Op de publieke website van de Waarderingskamer www.waarderingskamer.nl (landelijke toezichthouder Wet WOZ) zijn de individuele toezicht resultaten van gemeenten te zien. Op deze website is terug te vinden dat de gemeente Menterwolde sinds 2008 “goed” presteert met de uitvoering van de Wet WOZ. Vanwege het jarenlang goed presteren heeft de Waarderingskamer vorig jaar nog de vijfsterrenstatus aan de gemeente verleend. Deze status wordt met nog vier gemeenten in de provincie Groningen gedeeld. Dan is er ook nog een recente brief van de Waarderingskamer waarin wederom wordt geconstateerd dat de uitvoering van de Wet WOZ in de gemeente goed is, en de Waarderingskamer kan instemmen met de bekend- making van de WOZ-waarden aan de burgers in 2016.

Reactie toevoegen