Noorder Gitaar Dag trekt veel bezoekers

Zaterdag 12 maart vond in De Broeckhof te Zuidbroek de vijfde editie plaats van de Noorder Gitaar Dag, een beurs voor gitaren en alles wat daar mee te maken heeft. Het was een groot succes. “Het was een lustrum dit jaar. En het was weer geweldig”, laat Coos Grevelink één van de organisatoren van deze dag weten.

Ruim 820 bezoekers wisten de beurs in Zuidbroek te vinden. Er waren ruim 55 standhouders, afkomstig uit heel Nederland, Duitsland, Engeland en België. En de bezoekers werden getrakteerd op een keur aan gitaren, accessoires en randapparatuur zoals bijvoorbeeld versterkers. “Akoestische gitaren, elektrische-, bas- en zelfs banjo’s en mandolines, verdeeld over diverse zalen, waren er te zien en te horen”, vertelt Coos Grevelink. Verder vonden er talloze demonstraties plaats en waren er optredens. De beurs krijgt inmiddels heel veel landelijke aandacht. “Het is uitgegroeid tot de grootste, toonaangevende beurs in Nederland. De standhouders staan bijna te vechten om een plekje. Het is een hele happening. Dit jaar waren er 25 nieuwe exposanten en een aantal wil volgend jaar graag weer terugkomen.”
De organisatie is zeker van plan om volgend jaar weer met een aantal bijzondere zaken te komen. De volgende Noorder Gitaar Dag zal waarschijnlijk plaatsvinden in maart 2017.

Reactie toevoegen