Menterwolde doet het ‘GOUD’

Menterwolde scoort goed als het gaat om de digitale dienstverlening. Landelijk staan we op de 44e plaats! Dat blijkt uit een onderzoek van Deloitte in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Dit onderzoek is voor de tweede keer uitgevoerd. De afgelopen jaren heeft de gemeente Menterwolde flink geïnvesteerd in de digitale dienstverlening en dat werpt zijn vruchten af.
Ook de komende tijd zal fors ingezet worden op de doorontwikkeling van de digitale dienstverlening. Vanaf 1 januari 2016 is een nieuw E-loket gelanceerd, dit met het oog op de komende herindeling met de gemeenten Hoogezand-Sappemeer en Slochteren op 1 januari 2018. Wij streven erna om ook via dit E-loket een volwaardig digitale dienstverleningspakket aan onze burgers en ondernemers te kunnen bieden.
 
Resultaten in de regio?
Na de gemeente Oldambt (35e plaats) is Menterwolde de best scorende Groning-se gemeente. De gemeente Groningen volgt op plaats 55.
In totaal zijn 393 gemeenten opgenomen in de ranglijst.
 
Het onderzoek
Om een beeld te krijgen hoe het staat met de digitale dienstverlening van de overheid, heeft Deloitte een onderzoek uitgevoerd naar de digitale volwassenheid van de meest gebruikte producten voor burgers en bedrijven bij de medeoverheden. Er is per organisatie en per overheidsproduct vastgelegd of het mogelijk is het product digitaal aan te vragen en wat de volwassenheid is van het (digitale) product.

Reactie toevoegen