Reddingsactie voor Gockingaheem

De fracties van PvdA en VVD in onze gemeente zijn bezorgd over de huisvesting van ouderen in Menterwolde. Zonnehuisgroep Noord maakte 24 februari jl. bekend dat verzorgingshuis Gockingaheem tussen 2018 en 2019 sluit. Beide partijen gaan hierover schriftelijke vragen stellen aan het college.
Eigenaar Zonnehuisgroep Noord heeft laten weten, dat er nog eens vier locaties gesloten worden, waaronder Gockingaheem. Eerder maakte de groep bekend om Olderloug in Slochteren te sluiten. Het betreft naast Zonnehuis Gockingaheem in Noordbroek, Zonnehuis de Wiede in Grijpskerk, Zonnehuis Solwerd in Appingedam en Zonnehuis Hippolytushoes in Middelstum.
Al sinds 2014 worden geen indicaties meer afgegeven voor verzorgingshuiszorg; de bedoeling is dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Een krimpregio, minder budget, leegstand en verouderde panden liggen ten grondslag aan het noodzakelijke besluit om locaties gefaseerd te sluiten. 
“Gockingaheem is het enige verzorgingshuis in de gemeente. We moeten ons inspannen om dit te behouden. We moeten hier iets mee. Het is ook belangrijk voor de werkgelegenheid. Door de sluiting staan natuurlijk ook heel veel banen op de tocht. En… zijn er nog voldoende mogelijkheden in de gemeente Menterwolde voor de hulpbehoevende ouderen om onderdak te vinden? En wat betekent de sluiting voor de middenstand van Noordbroek en Menterwolde in het geheel?”, vraagt PvdA-raadslid Anja van Duren zich af. Ook willen PvdA en VVD in Menterwolde dat de gemeente contact opneemt met Zonnehuisgroep Noord om de mogelijkheden te onderzoeken de locatie voor de bewoners langer open te houden. Deze en nog meer vragen worden (schriftelijk) gesteld aan het college. 
 
Nog een oproep van Anja van Duren: Als er inwoners zijn die ideeën hebben om het verzorgingstehuis te behouden, laat het ons weten. Je kunt mailen naar: Anja van Duren: a.duren@menterwolde.nl of Mieke Bos: m.bos@menterwolde.nl.

Reactie toevoegen