Vraag van de HKM

De HKM bestaat al vanaf 1999. Onder verschillende besturen. Zij zijn begonnen, zoals iedereen begint. Klein en behapbaar, maar groeiende. De doelstelling om mensen enthousiast te maken voor de geschiedenis en in het bijzonder de geschiedenis van eigen omgeving is nog steeds gehaald. Het ledenaantal is inmiddels gestegen naar 250. Daarmee groeit alles. Interesses, kennis, mogelijkheden en noodzakelijkheden. En heeft het bestuur inmiddels hulp nodig.
Er zijn meer mensen die kennis van za-ken hebben, snuffelen in archieven, verzamelen en actief bezig zijn met de historie. Het bestuur wil deze mensen, al dan niet lid van de HKM, vragen om die krachten te bundelen. Om b.v. ons te helpen in de zoektocht ( in het veld ) naar de plaatsen waar onze kerken eerder zouden hebben gestaan, of zoveel mogelijk gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog boven water te krijgen. Om zo het verhaal van Menterwolde te documenteren. Daarbij is het doel zodanig mensen te hebben dat ieder dorp evenredig aandacht krijgt. Op de ledenvergadering (zie advertentie) worden onze interesses en te vormen com- missies besproken, maar kunt u ook laten horen waar uw interesse naar uit gaat en kunt u vragen stellen aan de bestuursleden.
Na de pauze worden de kadasterkaarten van het internet programma www. hisgis.nl. uitgelegd. Waarop kloostergronden, doel van een perceel en de eigenaren uit 1832 te vinden zijn.
Iedereen is welkom.

Reactie toevoegen