Ruim 100 jaar koploper

Als er een feestje georganiseerd moet worden, zit je bij de Feestweek Zuidbroek goed .... heel goed. Al meer dan 100 jaar, om precies te zijn 117 jaar, organiseert de Vereniging  voor Volksvermaken Zuidbroek een dorpsfeest. Zeg maar gerust ‘het’ dorpsfeest. 
Ook in 2016 zal de bekende geel-witte tent op het ijsbaanterrein opgesteld worden. Bijna 2000 m2 vloeroppervlak zal er weer neergelegd worden. Begin juni begint de bedrijvigheid. De tent, het hekwerk, de kassawagens, de mobiele kleedruimten, de toiletvoorzieningen, alles moet op zijn plek staan alvorens we met de inrichting kunnen beginnen. Om de gezelligste feesttent ook echt de gezelligste uitstraling mee te geven zijn we met pakweg 25 man, een week bezig om alles op zijn plek te zetten en te hangen. Een 2-tal aggregaten (met dank aan Buitenkamp BV Pompenverhuur) leveren als het moet ca. 400KVA stroom dat we via totaal ca. 1 km. stroomkabel door de tent distribueren. 
In de beginjaren van de V.v.V. Zuidbroek werden er talloze lampionnen opgehangen door het dorp, als teken dat de feestweek gaande was. Tegenwoordig hangen we de tent vol met gewone verlichting, maar zeker ook met het allernieuwst op het gebied van ledverlichting, laserverlichting etc., die op de klanken van de muziek de meest mooie vormen en kleuren aannemen. We ontkomen er niet aan. De tijd brengt allerlei vernieuwingen met zich mee en wij als organisatie en bestuur van de V.v.V. Zuidbroek willen niet achterblijven.
Sterker nog, als het even mogelijk is willen wij graag vooroplopen en meewerken als het gaat om het allernieuwste op het gebied van muziek, maar zeker ook op het gebied van geluid- en lichtvoorzieningen. Waar het eerder draaide om ‘zo hard mogelijk’, gaat het tegenwoordig om zo zuiver mogelijk met inachtneming van de gestelde eisen. Waar het vroeger ging om knipperende lampen gaat het nu om lichtshows. 
Maar er veranderen meer dingen. We halen veel informatie van internet. We kopen zelfs al heel veel digitaal .... en dat heeft ons aan het denken gezet. Als je jezelf koploper of trendsetter durft te noemen, moet je openstaan voor veranderingen die het gemak van ons allemaal dient. We gaan als extra service zowel de passe-partoutkaarten als ook de dagkaarten digitaal verkopen. Binnenkort is het mogelijk dat je op de geheel vernieuwde website van de V.v.V. Zuidbroek je kaarten besteld, betaald en direct uitprint. Zodra we deze service kunnen bieden laten we jullie het via de Tussenklappen en natuurlijk onze site weten. Voor de mensen die gewoon hun kaart ‘live’ willen blijven kopen, jullie kunnen terecht bij een 3-tal voorverkooppunten in Zuidbroek. Nog even geduld en we hebben onze digitale nieuws- voorziening weer up-to-date en dan gaan we los ... wie koopt de eerste digitale toegangskaart ooit voor de ...
 
“FEESTWEEK ZUIDBROEK,
HET MOOISTE FEEST
VAN HET NOORDEN”

Reactie toevoegen