Feestelijke start van het tuinseizoen

Specialiteitenkwekerij Tuingoed Foltz in Meeden opent het tuinseizoen 2016 op 12 en 13 maart met de Goed-gereedschap-, Kruiden- en Clematisdagen. Experts geven informatie over ambachtelijk tuingereedschap, de inrichting van de tuin en het snoeien van bomen en heesters.
Daarnaast presenteert de Groningse kwekerij zo vroeg in het seizoen prachtige collecties Clematis en mediterrane kruiden. Liefhebbers kunnen verder hun hart ook ophalen aan vroeg ontluikende vaste planten, zoals Trillium, Helleborus, Pulmonaria, Epimedium en Brunnera.
Tijdens het Openingsweekend worden nieuw ontworpen tuingereedschappen gepresenteerd, waaronder nieuwe handharkjes en diverse varianten van de Spork, een kruising tussen een spade en een spitvork met de voordelen van beide. Ook zijn er presentaties van Felco-snoeischaren, Opinel-tuin- en zakmessen en kastanjehouten hekwerk. Het Openingsweekend staat daarnaast in het teken van bijna honderd soorten Clematis en forse, heerlijk geurende pollen tijm, rozemarijn, lavendel en andere mediterrane kruiden. Helleborus, Trillium en andere ‘vroeg-voorjaarsbloeiers’ geven zowel in de tuinen als op het verkoopplein een heerlijke vroeg-voorjaarssfeer. In de boerderij kan men een keuze maken uit zo’n 500 verschillende tuinzaden.
De mannen van Foltz geven demonstraties in het juiste gebruik van sporks, schrepels, schoffelharken, spades en kantafstekers en leggen en passant uit welke tuinklussen nu gedaan moeten worden. De Groene Ridder (Bart van der Horst) geeft op beide dagen snoeidemonstraties. ’s Ochtends kunnen bezoekers informatie krijgen over het laten maken van een tuinontwerp of beplantingsplan. In de aangenaam verwarmde schuur serveert Lia Simons haar heerlijke home-made gebak. 
 

Reactie toevoegen