Boekenweek 2016

Van zaterdag 12 maart tot en met zondag 20 maart staat de Bibliotheek een week lang in het teken van de Boekenweek. Deze 81e Boekenweek richt zich op ons buurland Duitsland, onder het motto 'Was ich noch zu sagen hätte'. 
Duitsland is het land van Bach, Berlijn en Bratwurst. Van Goethe, Brecht, Schiller en Böll. Van diepgeworteld voetbalsentiment en kuilen aan het strand. En van de Tweede Wereldoorlog. Maar onze grote buur biedt nog zoveel meer onderwerpen om over te praten, te lezen en te schrijven.
 
Activiteiten Bibliotheek Veendam
In het kader van de Boekenweek ontvangt Cultuurcentrum vanBeresteyn op dinsdag 15 maart voormalig NOS-correspondent Margriet Brandsma. Brandsma woonde jarenlang in Berlijn en schreef een aantal boeken over onze oosterburen. De lezing op 15 maart start om 20.00 uur. Kaarten a € 10,- zijn verkrijgbaar bij de theaterkassa in Cultuurcentrum vanBeresteyn. 
Donderdagmiddag 17 maart kunnen belangstellenden tijdens de lunch in Grand Café vanBeresteyn genieten van een boekenweekquiz onder leiding van Tineke Carolus. Tussen 12.00 uur en 13.00 uur kan men  gratis meedoen aan de quiz. Speciaal voor de Boekenweek biedt Grand Café vanBeresteyn een Duits menu aan, met een voordelige koffie- en lunchaanbieding. 
Tot slot kunnen muziekliefhebbers op donderdag 24 maart van 19.00 tot 19.30 uur terecht in Bibliotheek Veendam voor Muziek in de bieb!. Tijdens deze Boekenweek-editie treden leerlingen op van de Muziek-, dans- en theaterschool.  Het vormt het culturele toetje van de Boekenweek 2016!

Reactie toevoegen