Van huisschilder tot kunstschilder

Cultuur- & Congrescentrum vanBeresteyn in Veendam nodigt regelmatig (amateur) kunstenaars uit om te exposeren in de foyer. Van 28 februari 2016 t/m 10 april 2016 is er een overzichtstentoonstelling te zien van het werk van Henk Bos en Jur Stokebrook uit Oude Pekela.
Misschien hebben ze bij u ooit een dakkapel geschilderd of een raamkozijn, of misschien wel het hele huis. 
Jur Stokebrook en Henk Bos zijn allebei huisschilder geweest. Beiden zijn nu gepensioneerd en schilderen niet meer de binnen- en buitenboel, maar maken kunst!
Henk Bos is al eerder begonnen met zijn hobby. Hij heeft 45 jaar als huisschilder gewerkt. ’s Winters als er weinig werk was ging hij schilderen op doek met olieverf. Door veel te kijken naar andere kunstschilders (hoe hebben zij het gemaakt), heeft hij het zichzelf aangeleerd. 
Henk laat zich inspireren door zijn omgeving. Hij maakt zowel realistisch als magisch realistisch werk.
Jur Stokebrook is nu 69 jaar. Tot aan zijn pensionering was hij werkzaam als schilder, waarvan de eerste 20 jaar in Nieuweschans en de laatste 25 jaar in Groningen. Sinds 1993 woont hij in Oude Pekela. Daar oefent hij zijn hobby tekenen en schilderen uit. Hij schildert op MDF-paneel. Hij begint met acryl en maakt het schilderij af met olieverf.
Zijn favoriete onderwerpen zijn stillevens, portretten en natuur.
 
Bezoekers kunnen genieten van de kunst van Stokebrook en Bos gedurende de openingstijden van cultuurcentrum vanBeresteyn. De toegang is gratis.

Reactie toevoegen