Thuiszorg HSSM gemeenten

De gemeenten Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde hebben een contract met TSN Thuiszorg BV voor de hulp bij het huishouden. Buurtzorg heeft de gemeenten een voorstel gedaan voor overname van de klanten en het personeel in verband met het aanstaande faillissement. De 3 gemeenten vinden het belangrijk dat de inwoner kan kiezen uit meerdere aanbieders. Daarom zijn de aanbieders die een contract met de gemeente hebben, gevraagd om ook een voorstel in te dienen voor overname van de activiteiten. Meerdere aanbieders hebben hier gebruik van gemaakt. Uit de voorstellen zijn de volgende aanbieders geselecteerd, te weten: Beter Thuis Wonen, De Nieuwe Zorg Thuis, Joling Thuiszorg en Thuisgenoten. Deze aanbieders zijn al actief in de gemeenten op het gebied van de Hulp bij het Huishouden, willen personeel van TSN Thuiszorg overnemen en hebben aangegeven zoveel mogelijk de relatie tussen de klant en de hulpverlener in stand te willen houden.
Het is zó georganiseerd dat ook Buurtzorg mee kan doen. Om dit mogelijk te maken wordt er budget beschikbaar gesteld voor een goede overgang.
De gemeenten sturen zo snel mogelijk een persoonlijke brief aan de inwoners die nu hulp bij het huishouden hebben van TSN Thuiszorg. In deze brief komt informatie te staan over de aanbieders bij wie zij terecht kunnen en waar inwoners naar toe kunnen bellen voor informatie en advies.

Reactie toevoegen