Besluit GSM zendmast Noordbroek

Vodafone is in verband met de verbetering van de huidige dekking en uitbreiding van haar netwerk in Noordbroek op zoek naar een geschikte locatie voor de bouw van een GSM zendmast. Deze mast krijgt een hoogte van maximaal 40 meter. De beoogde locatie is het voormalig sportpark, in de buurt van MFC De Noordsuythoeve aan de Schoolstraat. De exacte locatie is aangegeven op onderstaande situatieschets. 
Burgemeester en wethouders hebben besloten om in principe medewerking te verlenen aan het plan, omdat er planologisch geen overwegende bezwaren zijn. 
Hoewel bij de afweging, de gezondheids-aspecten geen directe rol hebben gespeeld, is daar wel naar gekeken. In het verleden is hierover veel over gediscussieerd en er zijn procedures gevoerd, tot in hoogste instantie bij de Raad van State. 
De Raad van State stelt zich op het standpunt dat providers zijn gehouden aan de wettelijke gestelde normen (blootstellingslimieten) en dat indien daaraan wordt voldaan de gevolgen voor de gezondheid geen issue meer zijn. De afstand tot woonbebouwing is dan ook minder relevant.

Reactie toevoegen