Financiële bijdrage Voedselbank

De gemeente Menterwolde heeft in 2015 haar armoedebeleid vastgesteld onder de naam ‘Menterwolde Tegen Armoede’. Binnen het armoedebeleid zijn er diverse mogelijkheden vastgelegd om inwoners van onze gemeente te ondersteunen; inwoners die het financieel moeilijk hebben om deel te nemen aan allerlei (maatschappelijke) activiteiten.
En dat niet alleen. Ook de basisvoorzieningen zoals voeding en kleding komen bij diverse gezinnen financieel in het gedrang. Vandaar dat de gemeente Menterwolde heeft besloten om een financiële bijdrage te verstrekken aan onder andere de Voedselbank Veendam-Menterwolde waar op dit moment 64 gezinnen en alleenstaanden uit de gemeente voorzien worden van een wekelijks voedselpakket. De bijdrage voor 2016 is € 2.500,-.

Daarnaast verstrekt de gemeente een financiële bijdrage aan de Stichting Leergeld. Deze stichting richt zich met na- me op het voorkomen van sociale uitsluiting van kinderen van gezinnen met minimale financiën. Hierdoor kunnen kinderen toch deelnemen aan diverse activiteiten op het gebied van onderwijs, sport, cultuur en welzijn en vallen zij niet tussen wal en schip. De stichting Leergeld krijgt voor 2016 een financiële bijdrage van € 5.000,-.

Reactie toevoegen