Nieuwe opzet feestweek

De feestweek van 2016 ziet er anders uit dan voorgaande jaren. We draaien er niet om heen, maar door teruglopende belangstelling en oplopende kosten heeft onze kermis-organisator Martin Speelman, in goed overleg met het bestuur van de V.v.V. Zuidbroek, besloten om in 2016 geen kermis te organiseren tijdens de feestweek. “De kosten stijgen, de inkomsten dalen en mede daarom is de animo bij veel kermis-exploitanten van dien aard dat het haast onmogelijk is een leuke kermis weg te zetten”, aldus Martin Speelman. 
Wij hadden dit min of meer al wel aan zien komen. De laatste jaren hebben we vaak overleg gehad hoe we de kermis op een leuke manier gestalte kunnen geven. De animo onder de kermisexploitanten is mede door de teruglopende economie tot een minimum gereduceerd. Met pijn en moeite, maar in goed overleg hebben we helaas afscheid van elkaar genomen. 
 
Maar hoe vullen we de week dan in? We beginnen de woensdag met een jaarmarkt. We hebben een geweldige organisatie gevonden die het ziet zitten om de feestweek gezellig te openen met een jaarmarkt met vele kramen. Voor de kinderen houden we een kindermarkt, ze mogen hun spulletjes gratis uitstallen en aan de man proberen te brengen. Hobbyisten, handige krea-bea’s en iedereen die graag zijn of haar koopwaar aan wil bieden is welkom. Wel even van te voren aanmelden via de site van www.huurkraam.nl. We zijn er van overtuigd dat dit een geweldige start zal zijn van de feestweek. 
 
Door het omzetten van de jaarmarkt naar de woensdag hebben we de zondag wat extra tijd en ruimte om in en rond de tent iets leuks te doen. We hadden het al eens eerder aangegeven dat we iets voor de senioren wilden organiseren. Wel nu, op de zondagmiddag houden we op het pleintje voor de tent en onder het overkapte gedeelte van de tent een gezellige meezingmiddag. Voor een ieder GRATIS toegankelijk. Tot op heden hebben we DJ Henk, zangeres Rika en zanger Christiaan op het programma staan. Wie weet wat er zoal nog bij gaat komen. En om het feest helemaal compleet te maken gaan we in de tent ’s middags een tafelverkoop houden, binnenkort meer hierover op onze site en via Facebook. 
 
Wat ook nieuw is, is de verkoop van de kaarten. Naast een aantal voorverkoop-adressen in het dorp, gaan we ze ook online verkopen. Gemak dient de mens, vanuit je ‘luie’ stoel, je toegangskaarten bestellen. 
 
Zoals je kunt zien een aantal veranderingen en aanpassingen. Men zegt wel eens dat veranderingen niet altijd verbeteringen zijn, maar wij zijn er van overtuigd dat dit hier wel het geval is. Wat bij het oude blijft zijn de muziekavonden, de jeugd activiteiten, het kaarten en sjoelen, het dorpsontbijt op de zondagochtend en de fietstochten. Meer hierover binnenkort op de site, via de Tussenklappen en via Facebook. 
De V.v.V. Feestweek Zuidbroek,  
 
“HET MOOISTE FEEST VAN HET NOORDEN”.

Reactie toevoegen