Voorronde Nationale Voorleeswedstrijd

Ook dit jaar is er weer massaal meegedaan aan De Nationale Voorleeswedstrijd. Ongeveer 150  kinderen in de provincie Groningen zijn door hun trotse juf of meester aangemeld als voorleeskampioen van hun school. De komende maanden zullen zij met elkaar de strijd aangaan in de provinciale voorrondes. 
 
Voorronde Menterwolde, Pekela en Veendam
Dinsdag 16 februari organiseren de bibliotheken in de gemeenten Menterwolde, Pekela en Veendam de voor- ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd. De beste voorlezers uit de groepen 7 en 8 strijden om twee plaatsen in de halve finale van de provincie Groningen. Dit jaar doen uit de gemeenten Menterwolde, Pekela en Veendam 20 basisscholen mee, verdeeld over twee rondes.

Jury
Op dinsdagochtend 16 februari worden de deelnemers in theater vanBeresteyn in Veendam beoordeeld door een jury bestaande uit cultuurconsulent Floor Haanstra, communicatiespecialist Karin Weijs  en consulent leesbevordering Wia Huisman-Smeenk.
’s Middags zullen burgemeester Jaap Kuin van de gemeente Pekela, Yvonne Verhoeven beleidsmedewerker De Kompanjie en wethouder Thea van der Veen van de gemeente Menterwolde hun mening geven over de vaardigheden van de voorleeskampioenen.
 
De Nationale Voorleeswedstrijd
De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met Stichting CPNB en Sectorinstituut Openbare Bibliotheken. De kwart finales, halve finales en provinciale finales worden georganiseerd door de Bibliotheek. De Nationale Voorleeswedstrijd wordt financieel mede mogelijk gemaakt door Stichting Lezen. De betrokken organisaties willen met deze wedstrijd aan een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk is, maar vooral ook erg leuk. 
Kijk voor meer informatie op www.denationalevoorleeswedstrijd.nl.

Reactie toevoegen