Uitdagende en verrassende voorstelling

Toneelvereniging Toveroos gaf afgelopen zaterdag haar eerste van de twee eigen jaarlijkse uitvoeringen in De Broeckhof te Zuidbroek. Omdat de vereniging 35 jaar bestaat, besloot men de uitdaging aan te gaan om een geheel andere genre te spelen.
Op verzoek van de spelers werd de komische thriller ‘De ultieme vermageringskuur’ gespeeld. Voor Toveroos werd deze thriller volledig herschreven om er een extra speler in kwijt te kunnen.
Martzen Tichelaar van Toveroos nam deze klus op zich en ere wie ere toekomt dat heeft ze voortreffelijk gedaan. Niemand kon zeggen welke rol er bij ingeschreven was. Door deze wijziging ver- anderde de gehele verhaallijn in positieve zin. Daarom veranderde de titel in ‘Wellnesscentrum een onsje minder.’
Voor een volle zaal werd het stuk vol overgave opgevoerd. In de zaal was te merken dat de spanning die in het stuk zat, oversloeg naar het publiek. Het publiek bleef gissen wie er verantwoordelijk was voor de ellende. Naast het vele lachen kon je merken dat men ingespannen aan het kijken en luisteren was. Men wilde niets missen. Ondanks dat het van te voren altijd afwachten is of het publiek een geheel ander stuk kan waarderen, kon de groep opgelucht ademhalen. De complimenten over  de keuze van het stuk en het vertoonde spel stroomden bij de spelers binnen. Toveroos kijkt 100 % tevreden terug op deze 1e jubileum uitvoering en kan niet wachten om dit op 13 februari in MFC de Noordsythoeve in Noordbroek over te doen.

Reactie toevoegen