Asbestonderzoek van den Noortbad

Op maandag 25 januari 2016 is het D.G. van den Noortbad in Muntendam onderzocht op de aanwezigheid van asbest. De gemeente heeft hiertoe opdracht gegeven met oog op de plannen voor verzelfstandiging van dit overdekte zwembad, de leeftijd van het gebouw en uit het oogpunt van zorgvuldigheid. Uit het onderzoek is naar voren gekomen, dat in de publieks- en personeelsruimtes van het zwembad geen asbest is aangetroffen. Dat is een hele geruststelling.
In de buitenruimtes van het gebouw, waar zich de chemicaliënopslag en gasmeter bevinden, is wel asbest gevonden, dat beschadigd is. Binnenkort wordt een begin gemaakt met de sanering van deze ruimten. Dat gebeurt door een deskundig asbestverwijderingsbedrijf, onder toezicht van de Omgevingsdienst Groningen. De direct omwonenden van het zwembad krijgen hierover binnenkort een informatiebrief in hun brievenbus.
Daarnaast is ook asbesthoudend plaatmateriaal aangetroffen in de technische ruimte. Dit plaatmateriaal is niet beschadigd en vormt daarmee geen direct gevaar.
Dit verdient aandacht, maar vraagt niet direct om actie.

Reactie toevoegen