Gedichtendag in bibliotheek

Vrijdag 27 januari werd in Bibliotheek Zuidbroek de eerste Gedichtendag gehouden. De Bibliotheek en dorpsvereniging de Schrijvershoek sloegen de handen ineen voor dit nieuwe initiatief dat volgend jaar een vervolg krijgt!
De gedichtenmiddag werd geopend door Reinder Hovinga. Hij droeg voor uit werk van de bekendste dichteres van Zuidbroek: Gré Rijskamp. Het vormde een prachtig eerbetoon en mooie start van de middag. De jonge dichteres Laura Mijnders vormde de aanleiding voor de eerste Gedichtenmiddag. Vorig jaar verhuisde ze naar Zuidbroek en schonk zij de bibliotheek in haar nieuwe dorp een exemplaar van haar dichtbundel Nachtschade. Dit bracht de Bibliotheek en de Schrijvershoek op het idee om een Gedichtendag te organiseren. 
Uiteraard droeg Laura Mijnders afgelopen vrijdag ook een gedicht voor: De jongste zijn. 
 
Voor de aanwezige slechthorende mensen was een gebarentolk aanwezig. De gedichten kregen door de tolk een extra dimensie. De gebarentaal geeft het tempo en karakter van een gedicht weer, ook voor wie de gebarentaal niet machtig is. 
De gedichten werden afgewisseld met zang van het koor Nootsignaal. Dit beginnende koor, dat bestaat uit twee zusjes, twee nichtjes en een vriendin, zingt meerstemmig internationaal repertoire. Het slotlied van Sinéad O’ Connor zorgde voor de stilte die paste na vele mooie gedichten.
Op 26 januari 2017 zal de tweede editie van Gedichtendag Zuidbroek plaatsvinden. 

Reactie toevoegen