Dit kun je niet laten lopen

Op vier en vijf juni van dit jaar vindt opnieuw het 24-uurs wandelevenement SamenLoop voor Hoop plaats in het Gorechtpark te Hoogezand. Dit groots opgezette wandelevenement, waarbij diverse mensen van een team elkaar afwisselen tijdens het lopen van een parcours, symboliseert de voortdurende strijd tegen kanker, onder het motto 'beleven, meeleven en doorleven'.
Tegenwoordig vinden deze wandelevenementen overal in Nederland plaats en dragen zo in belangrijke mate bij aan de bewustwording van het enorme en voortdurende belang van de strijd tegen kanker. En dat is belangrijk, want bijna iedereen kent wel iemand met kanker, iemand die is overleden aan deze ziekte of iemand die het heeft overleefd. Kanker woekert niet alleen voort in de patiënt zelf, maar eigenlijk in allen die erbij betrokken zijn. Daarom kent de SamenLoop voor Hoop een open karakter.
“Iedereen is van harte welkom op dit wandelevenement. Er is een braderie met diverse stands, informatie, veel livemuziek en indrukwekkende ceremonieën.” Vertelt Mariska Luiken, vrijwilliger voor de Samenloop voor Hoop. “Eerst is er een openingsronde met eregasten waarbij, onder aanmoediging van familie, vrienden en belangstellenden, mensen meelopen die kanker hebben of hebben gehad. 's Avonds is er een kaarsenceremonie, waarbij kaarsenzakken, met daarop persoonlijke boodschappen, het hele parcours zullen verlichten om dierbaren te herdenken. Als laatste is er de slotceremonie. Een laatste gezamenlijke ronde lopen over het parcours ter afsluiting van twee dagen SamenLoop voor Hoop. Aan het einde wordt de opbrengst bekendgemaakt en een cheque overhandigd aan KWF Kankerbestrijding, zodat er ook in de toekomst onderzoek kan blijven worden verricht naar Kanker. En dat is hard nodig.”
SamenLoop voor Hoop zegt het eigenlijk al. Je doet het samen. En er zijn nog héél veel mensen nodig, óók vanuit Menterwolde! Bijvoorbeeld om loopteams te formeren, maar ook zijn vrijwilligers méér dan welkom voor de organisatie van het evenement. Aarzel niet en meldt u aan via de website www.samenloopvoorhoop.nl/hoogezand-sappemeer. Op deze website vindt u tevens een overzicht van alle locaties in de provincie en veel informatie over het evenement. Zie ook de vacature van de week van de Vrijwilligerscentrale Menterwolde, elders in deze editie.

Reactie toevoegen